EET ECHT EETCAFÉ

Gezellig aan mijn keukentafel, leren, ruiken en proeven

Download gratis e-book “Meer energie door echt eten”

Meer energie door echt eten width=

Aankomende activiteiten

nov
25
za
10:30 Gezond ouder worden met Echt Eten @ Eet Echt Eten
Gezond ouder worden met Echt Eten @ Eet Echt Eten
nov 25 @ 10:30 – 13:30
Gezond ouder worden met Echt Eten @ Eet Echt Eten | Amersfoort | Utrecht | Nederland
We worden steeds ouder. Dat is een leuk vooruitzicht, als je tenminste lekker kunt blijven doen wat je graag doet. Een gezond en energiek lijf kun je daarbij goed gebruiken. Welke rol speelt je dagelijkse[...]
jan
5
vr
hele dag Proef je Dans, voorproefje met E... @ Het VlinderHuys
Proef je Dans, voorproefje met E... @ Het VlinderHuys
jan 5 hele dag
Proef je Dans, voorproefje met Echt Eten lunch @ Het VlinderHuys | Amersfoort | Utrecht | Nederland
Meer informatie over Proef je dans en aanmelden
jan
19
vr
10:30 Eetcafé: Gezond gewicht door Ech... @ Eet Echt Eten
Eetcafé: Gezond gewicht door Ech... @ Eet Echt Eten
jan 19 @ 10:30 – 13:30
Eetcafé: Gezond gewicht door Echt Eten @ Eet Echt Eten | Amersfoort | Utrecht | Nederland
Heb jij ook de feestdagen net weer achter de rug. Lastig om op een gezonde manier om te gaan met het overvloedige aanbod aan feest-eten. Toch is dat te leren, bewust keuzes maken zodat je[...]
feb
16
vr
10:30 Eetcafé: Je darmen in balans doo... @ Eet Echt Eten
Eetcafé: Je darmen in balans doo... @ Eet Echt Eten
feb 16 @ 10:30 – 13:30
Eetcafé: Je darmen in balans door Echt Eten @ Eet Echt Eten | Amersfoort | Utrecht | Nederland
In je buik gebeurt het allemaal. Het is je belangrijkste energiecentrale. Daar worden voedingsstoffen opgenomen en afvalstoffen uitgescheiden. Als het tenminste goed gaat in je darmen. Heb je veel chronische klachten dan kan het zomaar[...]
mrt
16
vr
10:30 Eetcafé: Je hormonen in balans d... @ Eet Echt Eten
Eetcafé: Je hormonen in balans d... @ Eet Echt Eten
mrt 16 @ 10:30 – 13:30
Eetcafé: Je hormonen in balans door Echt Eten @ Eet Echt Eten | Amersfoort | Utrecht | Nederland
‘Hormonen zijn toch die akelige dingen die je leven kunnen verpesten?’ Geldt dat voor jou, wakker liggen van gevogelte en zwembandjes die geleidelijk verschijnen? Dan wordt het tijd dat je ontdekt hoe je hormonen samenwerken.[...]

Like ons op facebook

Volg mij op Social Media

 

 

Ruud van der Graaf, fotografie met een glimlach’

 

Eet-Echt-Eetcafé

In het Eet-echt-eetcafé ontdek je dat overgewicht, darmklachten, overgangs-en andere hormonale klachten veel te maken hebben met wat je elke dag eet. Een handige sleutel want je krijgt natuurlijk ook aangereikt wat je zelf kunt doen om weer regisseur te worden van je gezondheid. Er is in het Eetcafé ruimte voor al je vragen en je krijgt tips waarmee je zelf thuis aan de slag kunt. Aansluitend eten we een biologische lunch die past bij het thema. ‘Voeding als medicijn’ zoals de wijze Hippocrates al lang geleden wist!

 

Benieuwd wat Echt Eten voor jouw gezondheid kan doen, schuif dan eens aan. Recepten en informatie krijg je na afloop toegestuurd. De aanmeldknop vind je kan onderaan deze pagina.

 

Agenda Eet-Echt-Eetcafé najaar 2017:

Zaterdagochtend 25 november 2017: Gezond ouder worden, hoe doe je dat?

We worden allemaal ouder en ouder, 100 + worden is al lang geen uitzondering meer. Dat is natuurlijk leuk en het is helemaal fijn als je dan zo lang mogelijk kunt blijven doen wat je graag doet. Gezondheid is dan voorwaarde nummer 1. Je dagelijkse voeding speelt daarbij een hoofdrol, dat wordt steeds duidelijker. Maar hoe doe je dat in de praktijk? Hoe zorg je voor voldoende gezonde vetten, zodat je brein blijft functioneren. En hoe houd je een gezond gewicht, zodat je lekker kunt blijven spelen en bewegen met je (klein)kinderen. Daar gaat dit Eetcafé over. Schuif je gezellig aan?

Aanmelden kan onderaan deze pagina

Vrijdag 19 januari: Een gezond gewicht voor altijd, met Echt Eten

Zo, de feestdagen net weer achter de rug. Lastig om op een gezonde manier om te gaan met het overvloedige aanbod aan feest-eten. Toch is dat te leren, bewust keuzes maken zodat je een gewicht bereikt dat bij je past en dat je voor altijd stabiel houdt. Het geheim is ánders eten, zo dat je bloedsuikerspiegel in balans blijft en het hormoon insuline zich kalm houdt. (Teveel) insuline zorgt voor vetopslag vooral rond je middel. Het bekende zwembandje. Tijdens het Eetcafé leer je hoe je insuline in toom houdt en echt gezonde keuzes maakt waarmee je lekker lang verzadigd blijft. Inderdaad, voldoende eiwitten en ja, gezonde vetten! Eet je mee?

Aanmelden kan onderaan deze pagina

Het laatste Eet-écht-eetcafé had als thema: Je darmen in balans door Echt Eten. Een enthousiaste groep met dames en heer, wisselende tips & trics uit. We genoten van een (H)eerlijke biologische lunch. Baas worden in eigen pan is de eerste stap op weg naar een gezond gewicht, zelf Echt Eten koken, zonder pakjes en zakjes. We lunchten met Zoete aardappelsoep, speltdesembrood met forel filet en notenpasta en een bietjessalade met geitenkaas.

Plaats en tijd

Met enige regelmaat op vrijdag- of zaterdagochtend van 10:30 – 13:30 uur, inclusief lunch

Waar? Bij mij thuis aan de keukentafel: Hobbemastraat 45, 3817 PR Amersfoort
Kosten: € 32,50 per keer inclusief de lunch.
Elk Eetcafé is er één stoel gratis beschikbaar voor als jij meer wilt weten over voeding en jouw gezondheid, en de deelname kosten te hoog voor je zijn. Schroom niet en stuur me gerust een email als je hier een keer gebruik van wilt maken. Je bent heel erg welkom!
Ik ontmoet je graag en neem je vriend(in), je buurvrouw of je moeder ook mee!

Ja, ik kom graag naar het Eetcafé!eet echt eten - eetcafe

Pin It on Pinterest