heerlijke zomerweekZomer! Veel mensen nemen wat afstand van de dagelijkse routine. Een periode om af te zakken naar het zonnige zuiden. Ik heb er net drie weken Zuid-Frankrijk opzitten. Heerlijk gewandeld, kano gevaren op de Ardèche en enkele boeken verslonden. Dat hoort voor mij echt bij vakantie. De zomertijd gebruik ik ook altijd graag om eens stil te staan bij waar ik eigenlijk sta in mijn leven.

Leef jij het leven dat je wilt leven?

Wat zijn jouw basiswaarden, wat vind je belangrijk? Heb je eigenlijk voldoende tijd voor jezelf of voor je familie? Ervaar je je dagen als zinvol? Voel je je fit en gezond, is je leven in balans? Hoe gaat het eigenlijk écht met jou? Dat komt uitgebreid aan bod in de komende Heerlijke Zomerweek die ik samen met Carin Rijpkema, psychosociaal therapeut, organiseer. Er zijn nog een paar plekken vrij, doe je mee?

Wat zijn jouw ‘opladers’?

Sluiten de dagelijkse keuzes die je maakt wel aan bij je belangrijkste waarden? Je wilt bijvoorbeeld meer ontspanning in je leven. Accepteer je dan toch die haastklus vlak voor je vertrekt of kies je er bewust voor rustig je vakantiespulletjes in te pakken? Je wilt graag meer energie hebben en gezond zijn. Kies je dan elke dag voor ijsjes, wijntjes en luieren of kies je ook voor actief bewegen?

Waarom is leven naar je waarden belangrijk? In mijn praktijk zie ik regelmatig vrouwen die hun energie te vaak weggeven. Dat heeft meestal direct invloed op hun (eet)gedrag en al snel ontstaat de cirkel dat je zelf aan het kortste eindje trekt: Herkenbaar? Hoe ontstaat dat bij jou?

  • Je bent uitgeput door de zorg voor bijvoorbeeld je ouders die een dagje ouder worden. Of door te veel ballen in de lucht te willen houden.
  • Je bent gestrest doordat je alsmaar ‘ja’ zegt tegen anderen, en daarmee in feite ‘nee’ tegen jezelf.
  • Je ligt te weinig aan de oplader. Wat zijn jouw opladers eigenlijk?
  • Je voelt je te vaak alleen, mist betekenisvolle contacten.
  • Je bent ontevreden met je lijf en je energie.

 Wat voed je? Waar heb je zin in, waar geniet je van?

Als je je vervuld voelt, doordat het lekker gaat met je jezelf en gezin, omdat je je blij bent met je werk, omdat je voldoende tijd in de natuur of met je vrienden doorbrengt, dan heb je geen troost-eten meer nodig. Als je iets mist, een leegte ervaart wil dat graag opgevuld worden. Deze zomerweek ervaar je hoe dat bij jou werkt. Geïnspireerd om mee te doen met de Heerlijke zomerweek?

Het wordt een echte verwenweek waarin alle aandacht gericht is op jou.
Tijdens deze Heerlijke zomerweek gaan we op zoek naar je gedachten, je ‘moetens’, je verlangen naar bepaalde voeding. Waar komen ze eigenlijk vandaan? Wat zijn je dromen en leef je ze wel? Hoe voed je je verlangens? Warmte, liefde, veiligheid, is het er voldoende? Hoe word je je bewust van je gedachtenkracht. Wat geef je voorrang? En het gaat vooral over vertragen…de zachte kracht terugvinden in jezelf.

Kortom, een voedende zomerweek met (h)eerlijke biologische lunches die we met elkaar maken. Als het weer meewerkt lunchen we lekker buiten in de prachtige tuin van het Vlinderhuys. Dat wordt genieten!

Gun jezelf deze week met even alle aandacht voor jou!

Hier vind je meer informatie over het programma. Heb je na het lezen nog vragen dan bel of mail gerust met Carin of Hilda.

Voor nu wens ik je een ontspannen zomerweekend toe en een heerlijke vakantie als je lekker in een zonnig land vertoeft.
Hartelijke groet van Hilda Mossink

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. Altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Pin It on Pinterest