Binnen twee maanden suikerziekte onder controle

Nienke: In augustus 2017 kreeg ik de diagnose suikerziekte. Mijn eerste reactie was, ‘ik wil niet aan de medicatie. In overleg met de behandeld arts koos ik voor uitstel van eventuele medicatie. Voorwaarde was dat ik 10 kilo zou afvallen in drie maanden. Mijzelf kennende was ik er van overtuigd dat mij dat zou lukken. Hoewel ik altijd al een voorliefde voor voeding heb, had ik echter geen idee wat een verantwoorde en effectieve manier zou zijn. In mijn beeld bestond er alleen zo iets als een uithongeringstechniek. Mijn vraag aan Hilda was dan ook: “Wil je me helpen om in korte tijd op een gezonde manier af te vallen rekening houdend met mijn suikerziekte”.

Nu eind oktober 2017 ben ik 7 kilo afgevallen. En de afgelopen periode was echt totaal geen straf. Ik heb met de tips van Hilda elke dag lekker gegeten, mijn suikerspiegel in evenwicht gebracht en geleerd welke combinaties goed samengaan. Ik heb weer spirit om mijn hobby op te pakken. En de resultaten van deze aanpak zijn ook nog eens geweldig. Er is een dusdanige daling in de suikerwaarden, dat er van suikerziekte geen sprake meer is. En dat alles in net iets meer dan twee maanden tijd. Dank je wel Hilda voor jouw professionele ondersteuning en prettige inspiratie in dit proces! 

Gezond eten, ook op vakantie gaat dat easy peasy

Paulien: Hilda, ik vind het leuk met je te delen dat ik drie weken op vakantie ben geweest, en dat ik voor het eerst sinds jaaaaaaaren niet terug kom met me ‘dik voelen’, en er geen kilo’s bij heb gegeten. De boekweit, pitten, abrikozen, noten enz hadden een eigen kratje en gingen mee, het ging perfect! Ik hoop dat er meer mensen de weg naar jou vinden. Ik ga vrolijk verder. ‘Eten is weer mijn vriend geworden, in plaats van mijn vijand’…

Paulien: Ik heb vanmorgen weer zo lekker ontbeten en mijn lunch voor het werk klaar gemaakt! Ik wil je zeggen dat ik erg blij ben met je tips. Het lukt me heel goed en het bijzondere vind ik dat ik me veel meer verzadigd voel. Ik kook veel uit het boek en heb inmiddels het andere boek ook aangeschaft. Voorlopig ga ik nog even door op deze manier. 

Carla: Na een baarmoederoperatie bleef ik behoorlijk darmproblemen houden. Ik had vooral last van een opgeblazen buik, buikpijn klachten en obstipatie. Dit was de reden dat ik een afspraak heb gemaakt met Hilda. Zij luisterde goed naar mijn verhaal en stelde vervolgens een aantal gerichte vragen. Tegenwoordig begint mijn dag met havermoutpap, gelukkig vind ik het lekker en ik eet weinig of geen producten waar suiker en/of tarwe in is verwerkt. Ik voel me weer helemaal fit, mede dankzij de adviezen van Hilda.

Marianne: Gezondheid vind ik belangrijker dan een paar kilo’s meer of minder. De informatie die jij ons gaf, in combinatie met de uitwisseling tussen de deelnemers, heeft mij vooral het volgende bewustzijn opgeleverd: Ik wil vooral focussen op gezonde en opbouwende voeding, daarmee zal als vanzelf de behoefte aan niet opbouwende voeding verdwijnen. Doordat gezond komt en ongezond verdwijnt, voel ik me twee keer lekkerder!

Eline: Bedankt voor het Ebook. Het zet al je tips uit de Eetcafé's mooi bij elkaar. Heel langzaam maar zeker sluipen je raadgevingen door in ons huishouden. De kasten zien er al anders uit. Havermout, speltbrood, alfalfa, vijgen etc. Heerlijk! Mijn darmen zijn weer meer op orde en ik houd het langer uit zonder tussendoortjes.

Ineke: Door het ‘Eet je Beter programma’ weet ik nu hoe ik gezond kan eten en bewegen. Ik ga beter om met mijn schildklier aandoening en ik leef en kies bewuster. Het komt er op aan dat ik het ook echt ga inplannen in mijn leven. Bijvoorbeeld een weekprogramma maken qua eten en bewegen. Je begeleiding was grondig, empatisch en prettig! Het werd uiteindelijk een totaalaanpak vanuit mijn persoonlijke situatie.