Een inspiratie lunch, wat is het?

In de inspiratielunches ontdek je dat vrijwel alle gezondheidsklachten te maken hebben met wat je elke dag eet. Overgewicht, hormonale klachten, darmproblemen en zelfs psychische klachten zijn grotendeels gerelateerd aan je voeding en leefstijl.

Een handige sleutel want je krijgt aangereikt wat je thuis kunt doen om zelf de regisseur te worden van je gezondheid. Er is ruimte voor al je praktische en persoonlijke gezondheidsvragen.

Je krijgt veel praktische tips. Na de introductie van het thema bereiden we samen een biologische Echt Eten lunch die aansluit bij het thema.

Ben jij benieuwd wat Echt Eten voor jouw gezondheid kan doen, schuif dan eens aan. Recepten en informatie krijg je na afloop toegestuurd. 

Programma 2024 

Sterke botten en stevige spieren?

Wat kun je zelf doen om te zorgen dat je sterke botten en stevige spieren houdt. Door ouderdom slijten onze botten altijd iets. En zeker vrouwen lopen door een relatief snelle daling van het hormoon oestrogeen extra risico. Je kunt een aantal dingen zelf doen om het tempo van botontkalking te vertragen. Het belasten van je botten door wandelen en hardlopen bijvoorbeeld, houdt de boel sterk. Bij het ouder worden spelen ook je spieren een belangrijke rol. Zijn ze sterk en getraind, dan helpt je dat bij het gezond ouder worden.

'Je kunt beter met je koe gaan wandelen, dan haar melk drinken' is een oude wijsheid

Behalve bewegen heeft wat je eet ook veel invloed op de stevigheid van botten en spieren. Daar gaat deze Inpiratielunch over.

Na afloop eten we natuurlijk een Echt Eten lunch met extra aandacht voor mineraalrijke zeegroenten.

Wanneer: maandag 17 juni 2024

Hoe laat: 10.30-13.00 uur: Inspiratielunch

Locatie: Huis Miereveld, Miereveldstraat 72 Amersfoort

Kosten:  € 12,50 voor deelnemers aan het programma Lopen op Maandag. € 25,00 per lunch voor overige deelnemers, te voldoen na aanmelding.

 

Ja, ik lunch graag mee