• darkblurbg

Wil jij op een eenvoudige manier méér energie krijgen, jouw gezonde gewicht vinden en gezond 100 worden?

Loop dan mee op Maandag. Marcelle van der Veen, arboverpleegkundige en trainer Bewust Hardlopen en Hilda Mossink, voedings- en leefstijlcoach bij Eet Echt Eten helpen je op weg.

Lopen op Maandag is een laagdrempelig leefstijlprogramma. Al wandelend delen we eenvoudige tips gericht op het bewaken van de balans tussen voeding, beweging en ontspanning. We maken wekelijks een frisse wandeltocht. Je hoofd waait lekker door, zodat je de week ontspannen begint. Verder doen we onderweg wat eenvoudig rek- en strekwerk en lopen een tempo waarbij jij je eigen ritme bepaalt. En je ontmoet ook nog leuke medewandelaars!

Lopen op maandag wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Amersfoort

Meedoen kan via een abonnement. Wat krijg je daarvoor?

 • Elke maandagochtend een wandeling in Den Treek van 08:30-09.45 uur. We starten vanaf de grote parkeerplaats aan de Dodeweg, ter hoogte van de fietsburg over de A28.
 • 1x per kwartaal organiseren we een Klompenpad route met samen koffie drinken na afloop.
 • Krijg antwoord op jouw persoonlijke gezondheids- of beweegvraag tijdens de wandeling.
 • 1x per kwartaal een inspiratielunch: een korte wandeling, vervolgens een presentatie rondom een gezondheidsthema. Daarna genieten we van een gezonde lunch. Deelname aan de presentatie en lunch is voor jou als deelnemer € 12,50 te voldoen bij aanmelding.
 • Regelmatig ontvang je een inspiratieblog, recept, beweegtips of ontspanningsoefening per email.
 • Alle activiteiten zijn op maandag.

In augustus 2020 houden we een zomerstop.

Deelnamekosten:

 • Lidmaatschap: € 12,50 per maand en is maandelijks opzegbaar met een maand opzegtermijn.
 • Betaling gaat via een automatische overschrijving.
 • Onderaan de pagina vind je een aanmeld-knop.

Introducees zijn welkom, zij mogen twee keer gratis meelopen. Ook bij de inspiratielunch zijn introducees welkom, zij betalen € 25.00 per inspiratielunch. 

Programma 2020

Voor de Inspiratielunch verzamelen we bij Hetties Kookschool, Verhoevenstraat 89, zijstraat van de Leusderweg in Amersfoort. Daar kun je je fiets stallen. Marcelle wandelt met de groep van 9:30-10:30 in het bos Klein Zwitserland. Daarna volgt een presentatie met aansluitend een Echt Eten lunch tot ongeveer 13:30 uur. Kosten € 12,50 graag voldoen bij aanmelding via onderstaande knop. 

 • 28 september inspiratielunch met thema 'Hoe word ik een vetverbrander?'

Als gewicht verliezen alsmaar niet lukt kan het zijn dat jouw lichaam afgesteld staat op het verbranden van suikers (glucose). Om jouw ideale gewicht te bereiken helpt het als je lichaam vetten gaat gebruiken als brandstof. Een vetverbrander zijn gaat niet alleen over afvallen. Als je je opgeslagen lichaamsvetten goed kunt verbranden, voel je veel meer energie en ben je blijer. Om een vetverbrander te worden eet je het liefst drie volwaardige maaltijden per dag zonder tussendoortjes, én heel belangrijk: de juiste vetten. Veel te lang zijn we misleid met 0 % vet en lightproducten. Gezonde vetten, ze zijn echt onmisbaar voor je vitaliteit en om af te kunnen vallen. Ja écht! Ben jij er bij?

 • 12 oktober Klompenpadwandeling Het Zeldertsepad in Hoogland West. We verzamelen om 9.00 uur bij de fietsbrug over de Eem, Slaagseweg in Hoogland. Fietsen en auto's kunnen we daar parkeren.

 

 • 9 november inspiratielunch met thema 'Slaap je gezond'

Een lunchcafé over slapen, huh? Toch heeft wat je eet alles te maken met hoe ontspannen je bent en hoe goed en diep je slaapt. Tijdens je slaap herstelt je lichaam, zie het als een reset. Hoe meer gezonde voedingsstoffen je binnenkrijgt, hoe beter verloopt dit nachtelijk herstel. Heb jij slaapproblemen dan kan het zijn dat je lichaam 's nachts met andere zaken bezig is dan herstellen. Dat houdt je uit je slaap of zorgt ervoor dat je licht of te kort slaapt. Andersom heeft de kwaliteit van je slaap veel invloed op je eetgedrag de volgende dag. Ben je al moe als je wakker wordt? Dan grijp je waarschijnlijk eerder naar 'snelle suikers' om weer energie te voelen. Zo heb je al snel een vicieuze cirkel. Ben jij er aan toe om dit te doorbreken, meld je dan aan.

 

Meer informatie over de inspiratie lunches vind je hier

Ik wil graag meer informatie over Lopen op Maandag