• darkblurbg

Wil jij op een eenvoudige manier gezond 100 worden?

Loop dan mee op Maandag. Marcelle van der Veen, ex-arboverpleegkundige en trainer Bewust Hardlopen en Hilda Mossink, voedings- en leefstijlcoach bij Eet Echt Eten helpen je op weg.

Lopen op Maandag is een laagdrempelig leefstijlprogramma. Al wandelend delen we eenvoudige tips gericht op het bewaken van de balans tussen voeding, beweging en ontspanning. We maken wekelijks een frisse wandeltocht. Je hoofd waait lekker door, zodat je de week ontspannen begint. Verder doen we onderweg wat eenvoudig rek- en strekwerk en lopen een tempo waarbij jij je eigen ritme bepaalt. En je ontmoet ook nog leuke medewandelaars!

Meedoen kan via een abonnement. Wat krijg je daarvoor?

  • Elke maandagochtend een wandeling in Den Treek van 08:30-09.45 uur. We starten vanaf de parkeerplaats aan de Dodeweg, ter hoogte van de fietsburg over de A28.
  • 1x per kwartaal organiseren we een Klompenpad route met samen koffie drinken na afloop.
  • Je krijgt antwoord op jouw persoonlijke gezondheids- of beweegvraag tijdens de wandeling.
  • 1x per kwartaal een inspiratielunch: een korte wandeling, vervolgens een presentatie rondom een gezondheidsthema. Daarna genieten we van een gezonde lunch. Deelname aan de presentatie en lunch is voor jou als deelnemer € 12,50 te voldoen bij aanmelding.
  • Regelmatig ontvang je een inspiratieblog, recept, beweegtips of ontspanningsoefening per email.
  • Alle activiteiten zijn op maandag.

Deelnamekosten:

  • Lidmaatschap: € 12,50 per maand en is maandelijks opzegbaar met een maand opzegtermijn.
  • Betaling gaat via een automatische overschrijving.
  • Onderaan de pagina vind je een aanmeld-knop.

Introducees zijn welkom, zij mogen twee keer gratis meelopen. Ook bij de inspiratielunch zijn introducees welkom, zij betalen € 25.00 per inspiratielunch. 

Programma 2023

Maandag 24 juli: Inspiratielunch met thema 'Vet Gezond. Je hormonen in balans met gezonde vetten'.

Voor de Inspiratielunch verzamelen we om 9.00 uur bij Huis Mierenveld, Miereveldstraat 72. Marcelle wandelt voorafgaand aan de lunch van 9:00-10:30 in Park Randenbroek en het Beekdal. Daarna gaan we aan de slag met het voorbereiding en genieten aansluitend van een Echt Eten lunch tot ongeveer 13:00 uur. Kosten € 12,50 graag voldoen bij aanmelding via onderstaande knop. 

Vet gezond. Je hormonen in balans met gezonde vetten

Over vetten en welke nou gezond zijn of niet gezond, circuleren verschillende verhalen. Lange tijd zijn we collectief bang gemaakt voor alle vetten en aten we vooral alles 'light'. De nieuwste wetenschappelijke inzichten laten zien dat we vele vetten over één kam geschoren hebben. Door 'light' eten aten we te mager, missen we belangrijke voedingsstoffen en raakt onze hormoonbalans uiteindelijk verstoord. Door light eten heb je de hele dag door trek. Gezond vet verzadigt, je kunt langer toe met een maaltijd die je voedt.

Fabrieksmatig bewerkte vetten blijken zeer ongezond te zijn. Veel bewerkt supermarktvoedsel zit er vol mee. Het vetzuur Palmitinezuur bijvoorbeeld zit in 70% van het supermarktvoedsel. Het veroorzaakt ontstekingen en zorgt dat ons immuunsysteem overuren moet maken.

Gezond en voedzame vetten vind je in (biologisch) vlees en vis, kip, eieren, maar ook in onbewerkte noten en zaden, avocado, olijven en koudgeperste oliën. Dat verzadigd vet in het algemeen ongezond is klopt niet. Moedermelk bestaat voor een groot deel uit verzadigd vet. En dat kun je toch écht niet ongezond noemen. 

Hoe zorg je ervoor dat je meer verzadigend eet en daarmee je hormoonbalans herstelt. Daarover gaat het op 24 juli a.s.

 

Meer informatie over de inspiratie lunches vind je hier

Ik wil graag meer informatie over Lopen op Maandag