• darkblurbg

Wil jij op een eenvoudige manier gezond 100 worden?

Loop dan mee op Maandag. Marcelle van der Veen, ex-arboverpleegkundige en trainer Bewust Hardlopen en Hilda Mossink, voedings- en leefstijlcoach bij Eet Echt Eten helpen je op weg.

Lopen op Maandag is een laagdrempelig leefstijlprogramma. Al wandelend delen we eenvoudige tips gericht op het bewaken van de balans tussen voeding, beweging en ontspanning. We maken wekelijks een frisse wandeltocht. Je hoofd waait lekker door, zodat je de week ontspannen begint. Verder doen we onderweg wat eenvoudig rek- en strekwerk en lopen een tempo waarbij jij je eigen ritme bepaalt. En je ontmoet ook nog leuke medewandelaars!

Meedoen kan via een abonnement. Wat krijg je daarvoor?

 • Elke maandagochtend een wandeling in Den Treek van 08:30-09.45 uur. We starten vanaf de parkeerplaats aan de Dodeweg, ter hoogte van de fietsburg over de A28.
 • 1x per kwartaal organiseren we een Klompenpad route met samen koffie drinken na afloop.
 • Je krijgt antwoord op jouw persoonlijke gezondheids- of beweegvraag tijdens de wandeling.
 • 1x per kwartaal een inspiratielunch: een korte wandeling, vervolgens een presentatie rondom een gezondheidsthema. Daarna genieten we van een gezonde lunch. Deelname aan de presentatie en lunch is voor jou als deelnemer € 12,50 te voldoen bij aanmelding.
 • Regelmatig ontvang je een inspiratieblog, recept, beweegtips of ontspanningsoefening per email.
 • Alle activiteiten zijn op maandag.

Deelnamekosten:

 • Lidmaatschap: € 12,50 per maand en is maandelijks opzegbaar met een maand opzegtermijn.
 • Betaling gaat via een automatische overschrijving.
 • Onderaan de pagina vind je een aanmeld-knop.

Introducees zijn welkom, zij mogen twee keer gratis meelopen. Ook bij de inspiratielunch zijn introducees welkom, zij betalen € 25.00 per inspiratielunch. 

Programma 2023

Maandag 27 maart: Inspiratielunch Vers en Onbewerkt eten, hoe doe je dat?

Voor de Inspiratielunch verzamelen we om 9.00 uur bij Huis Mierenveld, Miereveldstraat 72. Marcelle wandelt voorafgaand aan de lunch van 9:00-10:30 in Park Randenbroek en het Beekdal. Daarna gaan we aan de slag met het voorbereiding en genieten aansluitend van een Echt Eten lunch tot ongeveer 13:00 uur. Kosten € 12,50 graag voldoen bij aanmelding via onderstaande knop. 

Thema: vers en onbewerkt eten, wat levert het je op?

We eten in het algemeen teveel 'verkeerd' voedsel, zoals fabrieksmatig bewerkte koolhydraten en suikers. Meer dan 80% van het supermarktvoedsel is bewerkt! Recent onderzoek laat zien dat het eten van vers en onbewerkt voedsel (dat wat je oma nog als voedsel zou herkennen) veel gezondheidswinst geeft.

Vers (biologisch) eten bevat van nature verschillende voedingsstoffen, en ook veel micro-voedingsstoffen zoals mineralen en vitaminen. In de fabriek wordt voedsel ultra bewerkt om het bijvoorbeeld langer houdbaar te maken en de smaken te versterken. Daarbij gaan veel voedingsstoffen verloren en worden vetten bijvoorbeeld zo sterk bewerkt dat het lichaam ze niet als gezond vet herkent. Knutselvoedsel kun je het ook noemen...

Vers en onbewerkt eten heeft verschillende voordelen:

 • Je voelt je energieker en gezonder
 • Je hebt je minder last van energie-dips
 • Je voelt je blijer
 • Je bereikt gemakkelijker een gezond gewicht
 • Je wordt minder gevoelig voor ontstekingen

Hoe leer je stap voor stap je voorraadkast gezonder in te richten? Welk voedsel geeft je meer voedingswaarde? Welke voeding kost je lichaam juist mineralen? Daarover praten we op 27 maart. 

Maandag 31 juli: Inspiratielunch met thema 'Vet Gezond. Je hormonen in balans met gezonde vetten'.

Meer informatie over de inspiratie lunches vind je hier

Ik wil graag meer informatie over Lopen op Maandag