OVER HILDA

Download gratis e-book “Meer energie door echt eten”

Meer energie door echt eten width=

Aankomende activiteiten

nov
25
za
10:30 Gezond ouder worden met Echt Eten @ Eet Echt Eten
Gezond ouder worden met Echt Eten @ Eet Echt Eten
nov 25 @ 10:30 – 13:30
Gezond ouder worden met Echt Eten @ Eet Echt Eten | Amersfoort | Utrecht | Nederland
We worden steeds ouder. Dat is een leuk vooruitzicht, als je tenminste lekker kunt blijven doen wat je graag doet. Een gezond en energiek lijf kun je daarbij goed gebruiken. Welke rol speelt je dagelijkse[...]
jan
5
vr
hele dag Proef je Dans, voorproefje met E... @ Het VlinderHuys
Proef je Dans, voorproefje met E... @ Het VlinderHuys
jan 5 hele dag
Proef je Dans, voorproefje met Echt Eten lunch @ Het VlinderHuys | Amersfoort | Utrecht | Nederland
Meer informatie over Proef je dans en aanmelden
jan
19
vr
10:30 Eetcafé: Gezond gewicht door Ech... @ Eet Echt Eten
Eetcafé: Gezond gewicht door Ech... @ Eet Echt Eten
jan 19 @ 10:30 – 13:30
Eetcafé: Gezond gewicht door Echt Eten @ Eet Echt Eten | Amersfoort | Utrecht | Nederland
Heb jij ook de feestdagen net weer achter de rug. Lastig om op een gezonde manier om te gaan met het overvloedige aanbod aan feest-eten. Toch is dat te leren, bewust keuzes maken zodat je[...]
feb
16
vr
10:30 Eetcafé: Je darmen in balans doo... @ Eet Echt Eten
Eetcafé: Je darmen in balans doo... @ Eet Echt Eten
feb 16 @ 10:30 – 13:30
Eetcafé: Je darmen in balans door Echt Eten @ Eet Echt Eten | Amersfoort | Utrecht | Nederland
In je buik gebeurt het allemaal. Het is je belangrijkste energiecentrale. Daar worden voedingsstoffen opgenomen en afvalstoffen uitgescheiden. Als het tenminste goed gaat in je darmen. Heb je veel chronische klachten dan kan het zomaar[...]
mrt
16
vr
10:30 Eetcafé: Je hormonen in balans d... @ Eet Echt Eten
Eetcafé: Je hormonen in balans d... @ Eet Echt Eten
mrt 16 @ 10:30 – 13:30
Eetcafé: Je hormonen in balans door Echt Eten @ Eet Echt Eten | Amersfoort | Utrecht | Nederland
‘Hormonen zijn toch die akelige dingen die je leven kunnen verpesten?’ Geldt dat voor jou, wakker liggen van gevogelte en zwembandjes die geleidelijk verschijnen? Dan wordt het tijd dat je ontdekt hoe je hormonen samenwerken.[...]

Like ons op facebook

Volg mij op Social Media

Fotografie: Ruud van der Graaf

Mijn missie als natuurgeneeskundig therapeut

Ik heb een missie, een verlangen, een wens. En dat is dat ik 40+ vrouwen om mij heen kan inspireren. Inspireren om hun gezondheid en vitaliteit meer in eigen hand te nemen. Gezondheid is natuurlijk geen doel op zich, maar een middel om te kunnen doen wat je echt graag wilt. Fit genoeg zijn, fysiek én mentaal, om je dromen waar te kunnen maken. Daar wil ik aan bijdragen!

Speurtocht naar de kracht van voeding

Zo’n 30 jaar geleden startte mijn zoektocht naar hoe voeding kan bijdragen aan ons levensgeluk en een vredevolle wereld. Geïnspireerd door een oom van wie ik veel leerde over wat voeding en gezondheid met elkaar te maken hebben. Ik werkte destijds in het basisonderwijs en zag elke dag de invloed van voeding op de kindjes in mijn klas. Kleine druktemakertjes waren het. ‘Suikerrijke producten zijn binnen 10 jaar van de planken af’, dacht ik toen met mijn idealistische mind. Niets blijkt minder waar. Ik maakte een switch en werkte vervolgens jarenlang in verschillende natuurvoedingswinkels. Daar gaf ik kooklessen en ontmoette vele klanten met gezondheidsvragen. Inspiratie haalde ik vooral uit vele cursussen, o.a. aan het Internationaal Macrobiotisch Instituut in Zwitserland. Daar verdiepte ik me in macrobiotiek, vrij fanatiek.

(Op)voeden

Het meest heb ik de jaren daarna geleerd van het opvoeden van mijn dochter. Als tweejarige snaaide zij op feestjes hartstochtelijk van de gevulde eieren en gehaktballetjes. Thuis aten wij te weinig verzadigende eiwitten en gezonde vetten. Dat inzicht kreeg ik daardoor. Mooi om te zien dat mijn dochter zelf goed wist wat zij nodig had. Ik heb er mijn lessen uit getrokken en wij eten sindsdien vaker vis, ei, gezonde vetten en af en toe een stukje goede kwaliteit vlees. Dat werkte!

In de periode voorafgaand aan de menopauze ontwikkelde ik ondanks mijn gezonde leefwijze tóch gezondheidsproblemen. Mijn gewicht nam binnen een half jaar met 5 kilo toe terwijl mijn eet- en leefwijze niet noemenswaardig veranderde. En mijn bloeddruk ging omhoog, werd te hoog. Ik gebruikte enkele jaren zeer tegen mijn zin bloeddrukverlagende medicatie. De bijwerkingen kreeg ik er gratis bij! Het zoeken naar hoe ik deze cirkel kon doorbreken bleef mij maar bezig houden.

Hormoonbalans

Dat een balans in onze hormonen van essentieel belang is leerde ik in deze periode uit eigen ervaring. Ik ontdekte dat het mogelijk was om mijn hormonen weer in balans te krijgen en daarmee mijn gezondheid en vitaliteit. Door mijn voeding en leefwijze aan te passen verloor ik de 5 kilo die niet bij mij hoorde. Sindsdien is medicatie niet langer nodig en heb ik de bijwerkingen uitgezwaaid. Prachtig om te ervaren dat mijn lichaam zichzelf herstelde. Hoe helend voeding kan zijn ondervond ik aan den lijve. Deze kennis en ervaring wil ik graag met jou delen.

Ik maakte mijn dromen waar

Het werd langzamerhand mijn missie om deze ervaringen te delen met andere vrouwen. Het is zo jammer en meestal onnodig dat veel vrouwe, misschien jij ook wel, worstelen met chronische gezondheidsklachten en energie niveau. Wat zou ik jou graag helpen bij de zoektocht naar je dromen en verlangens! In 2012 kregen mijn dromen vorm in de oprichting van mijn adviesbureau ‘Eet Echt Eten’. Echt Eten staat aan de basis van onze gezondheid. Niets geeft mij zoveel energie als het volgen van deze droom.

Sinds 2014 werk ik als Natuurgeneeskundig therapeut en ben ik gediplomeerd orthomoleculair voedingsspecialist. Deze kennis en ervaring zet ik in bij de begeleiding en advisering van mijn cliënten. Een gezond lichaam is het belangrijkste instrument voor ieder mens. Mensen coachen in hoe zij hun eigen ‘lijfarts’ kunnen worden, daar ga ik voor!

Aangesloten bij BATC

Ik ben aangesloten bij de Beroepenassociatie Therapeut en Consument (BATC). Deze wordt erkend door een aantal zorgverzekeringen, waardoor consulten vaak (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Ontdek waar jij warm voor loopt!

De wereld heeft méér van onze vrouwelijke energie nodig. Vrouwelijke energie die verbindt, voedt en heelt. Vrouwelijke energie die té lang té weinig ruimte kreeg in onze samenleving. Door bewerkte voeding, teveel suikers, regelmatige stress, te weinig ontspanning en beweging en teveel gifstoffen in onze omgeving, staat de gezondheid van veel vrouwen voortdurend onder druk. Ontdek hoe jij zelf de regisseur wordt van jouw gezondheid en de energie krijgt om jouw mooiste dromen waar te maken.

Pin It on Pinterest