• darkblurbg

Mijn missie als Oersterk-coach

Ik heb een missie, een verlangen, een wens. En dat is dat ik 40+ vrouwen om mij heen kan inspireren. Inspireren om hun gezondheid en vitaliteit meer in eigen hand te nemen. Gezondheid, geen doel op zich natuurlijk, maar een middel om te kunnen doen wat je echt graag wilt. Fit genoeg zijn, fysiek én mentaal, om je dromen waar te maken. Daar wil ik aan bijdragen!

Speurtocht naar de kracht van voeding

Een jaar of 30 geleden startte mijn zoektocht naar hoe voeding kan bijdragen aan ons levensgeluk en een vredevolle wereld. Geïnspireerd door een oom van wie ik veel leerde over voeding en gezondheid. Ik werkte destijds in het basisonderwijs en zag elke dag de invloed van voeding op de kindjes in mijn klas. Kleine druktemakertjes waren het.

‘Suikerrijke producten zijn binnen 10 jaar van de planken af’, dacht ik toen met mijn idealistische mind. Niets blijkt minder waar. Ik maakte een switch en werkte vervolgens jarenlang in verschillende natuurvoedingswinkels. Ik gaf er kooklessen en ontmoette vele klanten met hun gezondheidsvragen. Inspiratie haalde ik vooral uit cursussen aan het Internationaal Macrobiotisch Instituut in Zwitserland. Daar verdiepte ik me in macrobiotiek, vrij fanatiek;-)

(Op)voeden

Het meest heb ik de jaren daarna geleerd van het opvoeden van mijn dochter. Als tweejarige snaaide zij op feestjes hartstochtelijk van de gevulde eieren en gehaktballetjes. Thuis aten wij te weinig verzadigende eiwitten en gezonde vetten, leerde ik daardoor. Mooi om te zien dat mijn dochter zelf heel goed wist wat zij nodig had. Ik heb er mijn lessen uit getrokken en wij aten daarna vaker vis, ei, gezonde vetten en af en toe een stukje goede kwaliteit vlees. Dat werkte!

In de periode voorafgaand aan de menopauze kreeg ik ondanks mijn gezonde leefwijze tóch problemen. In een half jaar tijd kwam ik zomaar 5 kilo aan, terwijl ik niet echt heel anders was gaan leven en eten. En mijn bloeddruk steeg ineens. Ik gebruikte zeer tegen mijn zin bloeddrukverlagende medicatie. De bijwerkingen kreeg ik er gratis bij! Het zoeken naar hoe ik deze cirkel kon doorbreken heeft me lang bezig gehouden.

Hormoonbalans

Dat een balans in onze hormonen van essentieel belang is leerde ik in deze periode uit eigen ervaring. Ik kreeg mijn hormonen weer in balans door nog specifieker te ontdekken wat voor mij goede voeding was. Samen met bewuster bewegen en werken aan een gezonde mind vond ik mijn gezondheid en vitaliteit weer terug. Sindsdien is medicatie niet meer nodig en heb ik de bijwerkingen uitgezwaaid. Bijzonder om te ervaren dat mijn lichaam zichzelf herstelde. Hoe helend voeding kan zijn ondervond ik aan den lijve. Deze kennis en ervaring deel ik graag.

Ik maakte mijn dromen waar

Het werd langzamerhand mijn missie om deze ervaringen te delen met anderen. Het is zo jammer en vaak onnodig dat veel vrouwen, misschien jij ook wel, worstelen met chronische gezondheidsklachten en een te laag energie niveau. Wat zou ik jou graag helpen bij de zoektocht naar je dromen en verlangens! In 2012 kregen mijn dromen vorm in de oprichting van mijn praktijk ‘Eet Echt Eten’. Echt Eten staat aan de basis van onze gezondheid. Niets geeft mij zoveel energie als het volgen van deze droom.

Oersterk

Sinds 2014 werk ik als orthomoleculair voedingsspecialist en sinds 2022 als Oersterk-coach. Deze kennis en ervaring zet ik in bij de begeleiding en advisering van mijn cliënten. Een gezond lichaam is het belangrijkste instrument voor ieder mens. Mensen coachen in hoe zij hun eigen ‘lijfarts’ kunnen worden, daar ga ik voor!

Ontdek waar jij warm voor loopt!

De wereld heeft méér van onze vrouwelijke energie nodig. Vrouwelijke energie die verbindt, voedt en heelt. Vrouwelijke energie die té lang té weinig ruimte kreeg in onze samenleving. Door bewerkte voeding, teveel suikers, regelmatige stress, te weinig ontspanning en beweging en teveel gifstoffen in onze omgeving, staat de gezondheid van veel vrouwen voortdurend onder druk. Ontdek hoe jij zelf de regisseur wordt van jouw gezondheid en de energie krijgt om jouw mooiste dromen waar te maken.