Weet wat je eet!

Zelf in de keuken aan de slag met leefstijlcoach Hilda Mossink.

Weet jij eigenlijk wat je dagelijks eet? Dat is best een uitdaging in deze tijd waarin je op elke straathoek verleid wordt met eerder vulling dan voeding. Inmiddels heeft ruim de helft van de Nederlanders overgewicht en slikken ruim 1 miljoen mensen antidepressiva. We zijn lichamelijk niet fit en mentaal niet vitaal. De laatste 50 jaar is het aantal welvaartsziekten enorm toegenomen. Dat kan anders!

Eet Echt Eten

En dat begint vooral in jouw keuken. Gezondheid is geen doel op zich, maar wel een belangrijke voorwaarde om deel te nemen aan het sociale leven. Om te kunnen doen wat jij graag wilt! Als je je fit en energiek voelt, heb je overal zin in, ben je blij en kun je je goed focussen.

Leefstijl?

Wat je eet, hoe je beweegt, de kwaliteit van je slaap en hoe ontspannen je bent bepalen grotendeels hoe gezond jij je voelt. In deze serie kooklessen leggen we de focus op wat je eet.

Wat leer je allemaal?

Vers koken, zonder pakjes en zakje. Hoe doe je dat! Proef hoeveel lekkerder je saus of curry wordt als je hem zelf maakt. Je leert etiketten lezen wat je helpt om steeds beter te weten wat je echt voedt.

We gaan aan de slag om jouw eetpatroon te ontdekken en te kijken hoe dat voor jou werkt? Voel je je er goed en fit bij of wil je het anders? We spelen met smaken zoet, zout, zuur, bitter en scherp. Ze hebben allemaal hun functie in wat je kookt. Hoe gebruik je deze smaken in jouw keuken voor een optimale smaakbeleving?

Hormonen bepalen 99% van onze stofwisseling. Wat je eet heeft veel invloed op hoe het hormoonorkest samen speelt. Is er harmonie of speelt er eentje vals? Hoe kun je eten zodat de balans zich herstelt?

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft matig of soms ernstig overgewicht. We hebben teveel eetmomenten per dag en eten de verkeerde dingen. Hoe kun je lekker en verzadigend eten en tegelijkertijd werken aan een gezond gewicht?

Praktische informatie:

Wanneer: 4 maandagmiddagen van 15.30 -19.00 uur

  • 20 februari 2023
  • 6 maart
  • 20 maart
  • 3 april

Waar? Huis Miereveld

Miereveldstraat 72

Amersfoort

Kosten:

€ 140,00 voor vier lessen. Inclusief lunch en recepten en tips om thuis mee aan de slag te gaan. Een investering in jezelf.

Interesse of wil je eerst meer weten, bel gerust met Hilda 06-44286934

Of meld je direct aan bij Huis Miereveld huismiereveld@hotmail.com of 06-43962628

Voor informatie of aanmelden klik hier