Weet wat je eet!

 

Zelf in de keuken aan de slag met kok Hettie Geertman www.hetties.nl en leefstijlcoach Hilda Mossink.

Weet jij eigenlijk wat je dagelijks eet? Dat is best een uitdaging in deze tijd waarin je op elke straathoek verleid wordt met eerder vulling dan voeding. Inmiddels heeft ruim de helft van de Nederlanders overgewicht en slikken ruim 1 miljoen mensen antidepressiva. We zijn lichamelijk niet fit en mentaal niet vitaal. De laatste 50 jaar is het aantal welvaartsziekten enorm toegenomen. Dat kan anders!

Eet Echt Eten

En dat begint vooral in jouw keuken. Gezondheid is geen doel op zich, maar wel een belangrijke voorwaarde om mee te kunnen doen. Om te kunnen doen wat jij graag wilt! Als je je fit en energiek voelt, heb je overal zin in, ben je blij en kun je je goed focussen.

Leefstijl?

Wat je eet, hoe je beweegt, de kwaliteit van je slaap en hoe ontspannen je bent bepalen grotendeels hoe gezond jij je voelt. In deze serie kooklessen leggen we de focus op wat je eet.

Wat leer je allemaal?

Vers koken, zonder pakjes en zakje. Hoe doe je dat! Proef hoeveel lekkerder je saus of curry wordt als je hem zelf maakt. Je leert etiketten lezen wat je helpt om steeds beter te weten wat je echt voedt.

We gaan aan de slag om jouw eetpatroon te ontdekken en te kijken hoe dat voor jou werkt? Voel je je er goed en fit bij of wil je het anders?

Spelen met smaken staat centraal. Zoet, zout, zuur, bitter en scherp. Ze hebben allemaal hun functie in wat je kookt. Hoe gebruik je deze smaken in jouw keuken voor een optimale smaakbeleving?

Hormonen bepalen 99% van onze stofwisseling. Wat je eet heeft heel veel invloed op hoe het hormoonorkest samen speelt. Is er harmonie of speelt er eentje vals? Hoe kun je eten zodat de balans zich herstelt?

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft matig of soms ernstig overgewicht. We hebben teveel eetmomenten per dag en eten de verkeerde dingen. Hoe kun je lekker en verzadigend eten en tegelijkertijd werken aan een gezond gewicht?

 

Praktische informatie:

In verband met de coronaspelregels is de kookcursus voorlopig uitgesteld.

Wanneer: 5 maandagen van 11.00 -15.00 uur

  • 23 november
  • 18 januari 2021
  • 15 februari
  • 15 maart
  • 12 april 

Waar? De homecuisine van Hettie Geertman

Verhoevenstraat 89

Amersfoort

Kosten:

€ 235,00 voor vijf lesdagen. Inclusief lunch en recepten en tips om thuis mee aan de slag te gaan. Een investering in jezelf.

Interesse of wil je eerst meer weten, bel gerust met Hilda 06-44286934

Voor informatie of aanmelden klik hier