Dit zadenbrood maak je gemakkelijk voor meerdere dagen. Snijd het brood en bewaar het in plakjes in de vriezer, het droogt snel uit.
(recept uit ‘Beter eten in 28 dagen’ van huisarts Tamara de Weijer)
• 200 ml kokend water
• 100 gram lijnzaad
• 50 gram extra vierge kokosolie
• 100 gram sesamzaad
• 100 gram zonnebloempitten
• 100 gram pompoenpitten
• 100 gram rauwe noten grove gehakt
• 2 biologische eieren
• mespunt zout
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bedek de bodem van een bakblik (25 cm) met bakpapier.
Meng het lijnzaad met het kokende water in een kom, voeg de kokosolie toe en laat smelten. Meng in een aparte schaal de rest van de noten en zaden.
Mix de eieren luchtig met een snuf zout 4 minuten op de hoogste stand. Roer het eiermengsel voorzichtig door het lijnzaad mengsel en roer goed. Daarna het notenmengsel erdoor roeren en goed mengen. Giet het beslag in het bakblik en bak 60 minuten. Laat helemaal afkoelen voordat je het brood aansnijdt. Heerlijk in plaats van brood, bijvoorbeeld bij soep of salade.