·       Twee stukjes verse zalm

·       1 kilo zoete groenten: zoete aardappel en een paar gewone aardappelen.

·       Stronk broccoli

 

Was en schil zo nodig de groenten voor de puree en snijd in grove stukken. Kook de groenten tot ze zacht zijn en pureer. Breng op smaak met een klont roomboter en peper en zout. Je kunt de puree zo eten of bakken in de oven voor ene krokant bovenlaagje.

 

Breng de zalm op smaak met peper en zout en bak enkele minuten in roomboter of kokosolie. Was intussen de broccoli, snijd in roosjes en stoom enkele minuten totdat ze gaar en nog knapperig zijn. Makkelijk, snel klaar en een supergezonde maaltijd.

 

Varieer met soorten vis (verse makreel, koolvis, kabeljauw, forel…) soorten zoete groenten (knolselderij, pastinaak, pompoen) en andere groene groenten of salade in plaats van broccoli (paksoy, courgette, prei, spitskool, Chinese kool…).