Alle credits voor deze havermoutkoekjes gaan naar Micook. Zij is begonnen met dit fijne basisrecept en inmiddels vind je op iedere foodblog wel een variatie van deze simpele en gezonde koekjes. Ze zijn in een handomdraai gemaakt en zo heb je altijd een lekker tussendoortje bij de hand.
Voor 12 koekjes neem je:
En je doet:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de banaan met een vork. Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng goed. Laat het kokosvet smelten en meng door het deeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Vorm met 2 lepels 12 hoopjes deeg op de bakplaat en druk ze iets aan met de bolle kant van de lepel. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten af in de voorverwarmde oven. In een afgesloten trommeltje in de koelkast blijven ze ongeveer 4 dagen goed. De basis is banaan en havermout, de rest kun je naar eigen smaak variëren. Eet smakelijk!