In het Eet-echt-eetcafé ontdek je dat vrijwel alle gezondheidsklachten te maken hebben met wat je elke dag eet. Overgewicht, hormonale klachten, darmproblemen en zelfs psychische klachten zijn grotendeels gerelateerd aan je voeding en leefstijl. Een handige sleutel want je krijgt in het Eetcafé meteen aangereikt wat je zélf thuis kunt doen om weer de regisseur te worden van je gezondheid. Er is ruimte voor al je vragen en je krijgt veel praktische tips. Na de presentatie geniet je van een biologische lunch die aansluit bij het thema. ‘Voeding als medicijn’ zoals de wijze Hippocrates al lang geleden wist!

Ben jij benieuwd wat Echt Eten voor jouw gezondheid kan doen, schuif dan eens aan. Recepten en informatie krijg je na afloop toegestuurd. 

Het laatste Eetcafé ging over: Gezond van binnen en slank van buiten. We genoten van een (h)eerlijke biologische lunch van zoete aardappelsoep, eisalade en gezond brood. Baas worden in eigen pan is de eerste stap op weg naar een gezond gewicht, zelf Echt Eten koken, zonder pakjes en zakjes.

Wanneer: op vrijdagochtend van 10:30 – 13:30 uur inclusief Echt Eten lunch:

5 oktober 2018: Gezond afvallen met Echt Eten

Snel afvallen met een crash dieet of met weight watchers? Ik geloof er niet in. Je valt vast wel snel af maar met punten tellen leer je niet echt wat voeding met je doet. En van snel en veel afvallen raken je hormonen totaal van slag. Waar ik wel in geloof? 10 kilo afvallen in bijvoorbeeld een jaar. Stap voor stap gezonder worden. Vraagt meer geduld maar is een lange termijn investering. Je wordt er veel gezonder van en vaak verbetert je totale gezondheid. Dubbele winst dus. En als afvallen bij jou maar niet lukt, is er meestal iets met je darmen niet in orde. Meer hierover leg ik je uit in het Eetcafé. Ben je er bij?

2 november 2018: Je hormoonorkest in balans met Echt Eten

Hormonen bepalen 99% van alle stofwisselingsprocessen in je lichaam. Ze werken samen, als een orkest. Als er eentje vals speelt reageert de hele boel. Opvliegers, stemmingswisselingen, wisselende bloedsuikerspiegels, schildklierproblemen, voortdurend in de stressmodus? Het hangt allemaal met elkaar samen. Echt Eten helpt je aan een gezonde bloedsuiker, waardoor het hele orkest weer opgelucht kan ademhalen en jij je veel beter gaat voelen. In dit Eetcafé leg ik je er alles over uit. Ben je er bij?

16 november 2018: Darmen en brein, wat hebben ze met elkaar te maken?

'Ziekte zetelt in de darm' wisten de oude geneesheren al. We zijn de inzichten hierover een beetje kwijtgeraakt. Als ziekte in de darm zetelt, dan moet je gezondheid ook daar zoeken, logisch toch? Niet alleen lichamelijke, maar ook psychische klachten zoals depressie en wisselende stemmingen ontstaan in de darm. Daar worden geluksstofjes als serotonine of dopamine aangemaakt, als het goed is. Wordt je darm gezonder, dan heeft dat effect op je hele lichaam en geest. Hoe je optimaal voor je darmen zorgt vertel ik je in dit Eetcafé. Ben jij er bij?

Waar: Bij mij thuis aan de keukentafel: Hobbemastraat 45, 3817 PR Amersfoort

Kosten: € 32,50 per keer inclusief Echt Eten lunch.

Ja, ik lunch graag mee

Elk Eetcafé is er één stoel gratis beschikbaar voor als jij meer wilt weten over voeding en jouw gezondheid, en de deelname kosten te hoog zijn. Schroom niet en stuur me gerust een email als je hier gebruik van wilt maken. Je bent heel erg welkom! Neem je vriend(in), je buurvrouw of je moeder gezellig mee