De basis van je maaltijd:
- zilvervliesrijst, quinoa, boekweit, (zeewier)pasta
- boekweitmeel
- fijne havervlokken en haverzemelen
- gepeld gebroken hennepzaad
- peulvruchten zoals linzen, kikkererwten gedroogd of in glas
- blikjes vis (tonijn, sardine, zalm), gerookte forel, gestoomde makreel, gerookte zalm
- eieren biologische, (leg er enkele gekookt in de koelkast)
- gerookte kip
- hummus ( puree van kikkererwten)
- huttenkäse, mozarella, zachte geitenkaas
- verschillende soorten noten walnoten, hazelnoten, amandelen, ongezouten en ongebrand
- zaden: pijnboompitten, zonnebloempitten, pompoenpitten, chiazaad, lijnzaad…ongezouten en ongebrand
- wafels van kamut, boekweit of quinoa, glutenvrije crackers
Hartig
Koken met:
- olijfolie
- kokosolie
- ghee
- shoyu sojasaus
- gedroogde kruiden en specerijen
- pakjes tomatensaus
- bouillonblokjes (gistvrij en zonder E 621)
- keltisch zeezout of himalayazout
- olijfolie extra vierge en balsamico azijn
- kokosolie en kokosmelk
Vers:
- uien, knoflook, verse gember, verse kruiden in potjes of in de tuin, peterselie, selderie, bieslook…
- volkoren (spelt)desembrood
- groenten zoals tomaat, avocado, komkommer, rucola/veldsla, kiemgroenten, bosui
Handig om in de diepvries te bewaren:
- fruit voor desserts of smoothies
- groenten zoals erwtjes, tuinbonen...
- verse kruiden