De basis van je maaltijd: 

  • zilvervliesrijst, quinoa, boekweit, (zeewier)pasta
  • boekweitmeel
  • fijne havervlokken en haverzemelen
  • gepeld gebroken hennepzaad
  • peulvruchten zoals linzen, kikkererwten gedroogd of in glas
  • blikjes vis (tonijn, sardine, zalm), gerookte forel, gestoomde makreel, gerookte zalm
  • eieren biologische, (leg er enkele gekookt in de koelkast)
  • gerookte kip
  • hummus ( puree van kikkererwten)
  • huttenkäse, mozarella, zachte geitenkaas
  • verschillende soorten noten walnoten, hazelnoten, amandelen, ongezouten en ongebrand
  • zaden: pijnboompitten, zonnebloempitten, pompoenpitten, chiazaad, lijnzaad…ongezouten en ongebrand
  • wafels van kamut, boekweit of quinoa, glutenvrije crackers

 

 Hartig 

  • pesto, tapenade, olijven

 

Koken met: 

  • olijfolie
  • kokosolie
  • ghee
  • shoyu sojasaus
  • gedroogde kruiden en specerijen
  • pakjes tomatensaus
  • bouillonblokjes (gistvrij en zonder E 621)
  • keltisch zeezout of himalayazout
  • olijfolie extra vierge en balsamico azijn
  • kokosolie en kokosmelk

 

 Vers: 

  • uien, knoflook, verse gember, verse kruiden in potjes of in de tuin, peterselie, selderie, bieslook…
  • volkoren (spelt)desembrood
  • groenten zoals tomaat, avocado, komkommer, rucola/veldsla, kiemgroenten, bosui

 

Handig om in de diepvries te bewaren: 

  • fruit voor desserts of smoothies
  • groenten zoals erwtjes, tuinbonen...
  • verse kruiden